Ugrás a tartalomra

Ebben a boltban sem lesz több műanyag zacskó

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. október 25. péntek 13:56
Elhagyják a műanyag zacskókat, helyette lebomlót vezetnek be, az átlátszó szatyrok helyett pedig, amikbe eddig a zöldségeket pakolta az ember, többször használatos zöldségzsákokra fognak áttérni - nyilatkozta az üzletlánc a Forbes.hu-nak.

Magyarországon fejenként évente körülbelül 80 műanyag zacskót dobunk el egyetlen használat után.

Az Aldi szeretne pontot tenni ennek a végére, kivonja a műanyag zacskókat, így már nem tudatos választás következménye lesz, mibe is pakoljuk a termékeket, náluk vásárolva nem lesz lehetőségünk a műanyag mellett dönteni.

„Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani” - ez a szlogen.

Az Aldi 2025-re saját márkás termékei esetében 100 százalékban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni, és 15 százalékkal csökkenti csomagolóanyag-felhasználását.

Október közepétől öt üzletben tesztelik majd a 10 forintért megvásárolható lebomló zöldség- és gyümölcszacskót. A jövőben szeretnék forgalomba hozni a többször használatos gyümölcshálót is. Az Aldi Magyarországon a többször használatos gyümölcsdobozok használatával 4000 tonnával csökkentette a kartonpapír-felhasználást. Év eleje óta pedig a bio banán is csomagolás nélkül érkezik, így 3,5 tonnával kevesebb a műanyag.

Idén kivezették az eldobható műanyag evőeszközöket is - ugyanez a sors vár a látványpékség műanyag kesztyűire és a fogókra is, amiket majd fémekkel helyettesítenek. Ezek az intézkedések 2,5 tonnával fogják csökkenteni a műanyag-felhasználásukat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!