Ugrás a tartalomra

Nem engedték el a fürdők dolgozóinak kezét

Miskolct Tv / minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 13. csütörtök 19:27
A rendezvényen a pénzügyi, az egészségügyi és az építőipari szektorban is kínáltak állást a csoportos létszámcsökkentésben értintett embereknek. 
Fotók: Horváth Csongor

Zártkörű állásbörzét szerveztek csütörtökön a Miskolci Fürdők csoportos létszámcsökkentésben érintett dolgozóinak a Barlangfürdőben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kigazdálkodhatatlan működési költségek miatt, október 10-étől a cég által üzemeltetett három fürdő határozatlan ideig nem fogad vendégeket, emiatt pedig 110 dolgozót kényszerülnek elküldeni.

Az állásbörzén összesen 17 cég jelent meg, akik többek között a pénzügyi szektorban, egészségügyben, vagy az építőiparban kínáltak állást. 
- Nagy örömünkre szolgál, hogy a környékbeli munkáltatók ilyen nagy számban vannak jelen. Köszönjük a Paktum Irodának a közreműködést és valamennyi társaságnak, hogy részt vesznek. Ez egy remek lehetőség a munkavállalóknak – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak a Miskolci Fürdők ügyvezetője, Németh Judit. – Azt gondolom, hogy talán érződik, hogy a Miskolc Holding Zrt. és maga a város is nagyon gondoskodó, szeretné minden munkavállalóját biztos helyen tudni a jövőben – tette hozzá. 

Az álláskeresők között volt Szabóné Telkei Tünde is, aki másfél éve dolgozik a fürdőknél. Korábban az Ellipsum Strandfürdőben alkalmazták pultos-pénztárosként, majd átkerült a Barlangfürdőbe, ahol a büfében dolgozta végig a nyarat. Mint mondta, az összes többi dolgozóhoz hasonlóan, őt is váratlanul érte a múlt hétfői bejelentés. 
- Nem számítottunk rá. Egy csodálatos nyarat dolgoztunk végig, megdöbbenten állunk a helyzet előtt. Sok olyan kollégám van, aki már másodszor éli meg a fürdők bezárását, hiszen a pandémia idején is megtörtént ez velük – fogalmazott. Hozzátette, hálásak az állásbörzéért, és bízik benne, hogy minden érintett kollégája megtalálja a neki legmegfelelőbb állást. 

A rendezvényen az UNION Biztosító is részt vett. A cég területi igazgatója elmondta, egy ilyen helyzetben minden segítség jól jön azoknak az embereknek, akiket érint a leépítés. A börzén biztosításkötő, biztosításvezető, pénzügyi tanácsadó pozíciókba kerestek munkavállalókat. 
- Területi képviselőket, pénzügyi tanácsadókat szeretnénk kiválasztani. Nyugdíjbiztosítással, egészségbiztosítással, vagyonbiztosítással foglalkozunk, amire az embereknek egyre nagyobb szüksége van napjainkban – hangsúlyozta Kosztyi Tamás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi kórház is képviseltette magát a börzén: ám nem csak egészségügyi végzettséget igénylő pozíciókba kerestek munkavállalókat. 
- Vannak olyan szegmensei az egészségügyi ellátásnak, ahova be tudnak lépni a fürdő dolgozói szakképesítés nélkül is, és esetleg a későbbiekben egy átképzéssel tudjuk őket segíteni – tájékoztatott Vas Mónika, ápolási igazgató. Hozzátette: ahhoz azonban, hogy egy kórház működjön, a háttérszolgáltatások nélkülözhetetlenek, ezért műszaki, gazdasági területre is keresnek dolgozókat. - Célzottan úgy jöttünk, hogy az üres álláshelyeinkre szeretnénk megtalálni a megfelelő jelölteket, akár szállítási, akár műszaki területre. De úgy is próbálunk segíteni a fürdő dolgozóinak, hogy a tudásuknak, szakképesítésüknek megfelelő munkát igyekszünk nekik keresni. 

Szerkesztőségünk megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt, amely a koronavírus-járvány idején több cégnek biztosított bértámogatást - köztük a Miskolci Fürdőknek is. Kérdésünkre, hogy ebben az esetben támogatják-e a dolgozókat, azt írták: a kormányhivatal naprakész állásközvetítői tevékenységgel és álláskeresési járadék folyósításával segíti az álláskeresőket a munkaerőpiaci elhelyezkedésben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!