Ugrás a tartalomra

Folytatja az edzést az MVLC

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. április 15. szerda 09:44
Mára már egyértelmű, hogy radikálisan átírta a sportágak, bajnokságok helyzetét a koronavírus okozta járványhelyzet. Különösen nehéz helyzetben vannak a csapatsportágak, így a vízilabda is. A Magyar Vízilabda Szövetség kivár a helyzetben és május 11-én határoznak arról, befejezhető-e a szezon, és ha igen, milyen formában. Ettől függetlenül, a tervek szerint szerdán újraindulnak a miskolci pólóedzések. 
Fotók: Mocsári László

Az elmúlt szezonok teljesítményének megismétléséhez jó úton járt a PannErgy-MVLC a járványhelyzet miatt félbeszakadt szezonban. Már elkezdődött a bajnokság középszakasza, a felsőházban pedig biztosan tartotta nemzetközi kupaszereplésre jogosító pozícióját a miskolci együttes. A koronavírus miatt félbeszakadt hazai bajnokságokkal kapcsolatosan eddig még nem született döntés, de a kialakult helyzet már érezteti negatív hatását. Az OSC csapata tulajdonképpen megszűnt, és a hírek szerint a debreceni együttes sem tudja vállalni az élvonalbeli indulást. Ezek a hírek is jelzik, hogy nehézzé válhat a folytatás. Ezért is lesz nagy jelentőségű az MVSZ elnökségének most bejelentett, május 11-i ülése. 

- A május 11-ig csak találgatni lehet. Úgy gondolom, hogy úgy, ahogyan a kosárlabda szövetség is lefújta a bajnokságot, nem hirdetett bajnokot – ez lenne a legkorrektebb a vízilabda esetében is. Akkor mindenki az elfoglalt helye szerint folytatja majd a nemzetközi vagy következő évi bajnokságot – nyilatkozta Bachner András, a PannErgy-MVLC sportigazgatója. 

Amennyiben ez a forgatókönyv valósulna meg, akkor újra a nemzetközi kupában indulhatna a Miskolci Vízilabda Club, hiszen a magabiztosan az ötödik helyen állt a csapat. A klubvezető szerint nehezen járható út lenne az, hogy szoros programmal, de befejezik a szezont az érintettek, ugyanis van olyan magyar együttes, amelyik tulajdonképpen edzésben maradt, de a többi csapat megállt a munkában. Bár a miskolci játékosok is megkapták az edzésprogramot, de ennek ellenére, a tervek szerint szerdán elkezdődnek, újraindulnak a pólós edzések.

- Elég jó idő van, így kint tudunk dolgozni, meghagyva azokat a távolságokat, amiket a biztonság előír. Friss levegőn vagyunk és utána négyes csoportokra szétosztva, a konditeremben egy nagyon komoly edzésprogramot csinálunk – mondta Bachner András. 

A vízilabdázók tehát újrakezdik a járványhelyzet miatt megállt munkájukat, ám a folytatást mind rövid, mind hosszútávon sok-sok kérdőjel övezi, nemzetközi szinten is. Szakmai és anyagi szempontokból is.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!