Ugrás a tartalomra

Újabb rangos díjat kapott a Kívánság csapata

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. március 27. vasárnap 19:25
A Gergely Alexandra Emlékdíjat vasárnap, a Zenepalotában rendezett ünnepélyes átadón vehette át Zaveczki Tibor alapító.
Zaveczki Tibor, A kívánság ötletgazdája, alapítója átveszi az emlékdíját a Zenepalotában - Horváth Csongor képgalériája

Gergely Alexandra Emlékdíjjal ismerték el a közelmúltban Zaveczki Tibor, a Kívánság csapata alapítójának munkáját. A rangos elismerést vasárnap délelőtt egy ünnepi műsor keretén belül adták át a Zenepalotában.

Az emlékdíjat Gergelyné Tóth Éva, a Gergely Alexandra Alapítvány elnöke alapította lánya emlékére, akinek a szervezetét fiatal korában egy ritka daganatos betegség, a Ewing-sarcoma támadta meg.

- Ő azonban nem zárkózott magába, létrehozta internetes blogját, ahol naponta-kétnaponta adott hírt magáról, állapotáról, mindenről, ami számára fontos volt. Legelső blog bejegyzését alig páran olvasták, ám idővel több tízezresre bővült a sajátos, elektronikus könyv olvasóinak tábora, sokan szorítottak neki, a csatát azonban elvesztette. Emlékére hoztuk létre tizenöt évvel ezelőtt az alapítványt és alapítottuk meg az emlékdíjat, melyet ugyancsak tizenötödik alkalommal adtunk át idén – mondta.

Nem Zaveczki Tibor az első miskolci, akinek Gergely Alexandra Emlékdíjjal ismerték el munkáját. 2019-ben a miskolci Nagy Bendegúz, a kerekesszékes világjáró – életét bemutató portrénk néhány hete jelent meg itt a minap.hu-n – Baján tüntették ki. Az akkori eseményen részt vett Borkuti László közművelődési és turisztikai tanácsnok is, ott ismerte meg az alapítvány elnökét, tagságát, a Gergely családot.

A díjátadó pillanata. Fotó: Horváth Csongor

-  Nagy örömmel vettem részt a miskolci díjátadó szervezésében itt a Zenepalotában, hiszen ez az elismerés valóban példaértékű emberekhez kerül minden évben, de éppúgy példaértékű az alapítvány törekvése is: felkeresni és elismerni azok munkáját, akik nehézsorsú embertársaikat segítik – mondta.

Zaveczki Tibor köszönetet mondott az alapítványnak a díjért, hangsúlyozva: az elismerés nem csupán őt, hanem Szűcs Vivient és Zima Nikolettát is illeti, hiszen ők hárman alkotják a Kívánság csapatát.

- Az önkéntes munkát az ember soha nem díjakért végzi, de természetesen minden elismerés megtisztelő. Hálásak vagyunk az alapítványnak, és a díjátadón résztvevőknek is, hogy megtiszteltek jelenlétükkel – árulta el Tibor, aki megemlítette: nem ez az első díj, amit elnyertek: 2019-ben a megyei napilap Hétköznapi hősök nevű elismerését kapták meg, 2020-ban pedig Jószolgálati-díjasok lettek.

További hírek

Olvasnivaló