Ugrás a tartalomra

A DK kiperelné a kormányból az Orbán-Putyin-gázpaktum részleteit

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 29. kedd 13:08
A Demokratikus Koalíció árnyékkormánya pert indít a Putyinnal kötött titkos gázszerződések nyilvánosságra hozataláért - tájékoztatta szerkesztőségünket a DK helyi szervezete kedden.

"Az Orbán-kormány idén soha nem látott rezsiemelést hajtott végre, egyik napról a másikra a hétszeresére emelte a gáz árát. Hétszeres gázárat fizetnek az emberek, családok, idősek, és nemritkán akár 10-12-szeres gázárat fizetnek a magyar vállalkozások. Mindezt úgy, hogy valójában senki nem tudja Orbán Viktoron és Vlagyimir Putyinon kívül, hogy mennyi pénzért kapjuk a gázt Oroszországtól" - írja kedden kiadott közleményében a Demokratikus Koalíció miskolci szervezete. 

- A Demokratikus Koalíció Árnyékkormánya közérdekű adatigénylést nyújt be, és perelni fog azért, hogy megtudjuk: mi van az Orbán-Putyin-gázpaktumban; mennyi pénzért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól - erről tájékoztatta a sajtót Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter. Az Árnyékkormány szerint egyetlen kormány sem teheti meg, hogy eltitkolja az ország elől, mennyiért veszi a gázt, különösen nem teheti meg egy hétszeres kormányzati gázáremelés után.

"Tudni akarjuk, hogy Putyin keres-e a hétszeres gázáron, és háborújára megy el a pénzünk, vagy Mészáros Lőrinc és a fideszes gázoligarchák keresnek a rezsiszámlákon!" - hangsúlyozzák. 

Mint írják, Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció miskolci országgyűlési képviselője arról beszélt, elfogadhatatlan számukra az, hogy a miskolci emberek, a miskolci vállalkozások, Miskolc önkormányzata a sokszorosára emelt gázdíjjal a kormány oligarcháit és a háborút pénzelheti. Teszi ezt úgy, hogy közben magára hagyta Miskolc önkormányzatát, a miskolci embereket és vállalkozásokat. A Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete minden fórumon, minden eszközzel azon lesz, hogy kiderüljön, kik gazdagodnak a  miskolciak sokszorosára emelt rezsidíjain.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!