Ugrás a tartalomra

Helybe hozza az adótanácsadást a katásoknak a Jobbik

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 29. péntek 10:30
Ingyenes adótanácsadást szervez a KATA károsultjainak a Jobbik. Az országjáró turné keretében jövő héten Miskolcra is ellátogatnak – erről tartott sajtótájékoztatót Gyöngyösi Márton, a párt elnöke csütörtök délután a borsodi megyeszékhelyen. 
Fotó: Juhász Ákos

Előbb azonban a Jobbik miskolci elnöke felidézte néhány héttel ezelőtti sajtótájékoztatóját, amit azt követően tartott, hogy a kisadózó vállalkozók tételes adójának sorsáról döntött a kormány. Ahogy Szarka Dénes akkor és most is fogalmazott: országszerte több százezer, Miskolcon pedig több ezer családot érint az intézkedés. A helyi politikus egyúttal emlékeztetett: pártja a módosítás felmerülésekor azonnal arra kérte Novák Katalin államfőt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által másnap megszavazott törvényt. Majd miután mindennek ellenére az a köztársasági elnök keze alatt is átment, újabb tiltakozáshullám kezdődött.

– Próbáljuk elérni szűkös eszköztárunkkal, hogy ilyen formában mégse vezessék be az intézkedést. Ugyanakkor fel vagyunk készülve arra, hogy a kormánypártok nem lesznek fogékonyak ezekre a hangokra, ezért igyekszünk más módon is segíteni a kisvállalkozóknak – hangzott el a városatyától.

– Csak az gondolja, hogy a magyar gazdaság állapota rendben van, aki elhitte a Fidesz propagandáját – kezdte beszédét a Jobbik nemrégiben megválasztott elnöke. – Az infláció kétszámjegyű már az alapvető élelmiszerek esetében is, az euro árfolyama rekordokat döntöget. Mindeközben az Európai Unió huszonhét tagállama közül Magyarország az egyetlen, amely nem képes lehívni azokat a forrásokat, amelyekkel a helyi vállalkozókon segíteni lehetne – mutatott rá Gyöngyösi Márton, aki a megszorítás költségvetésének nevezte a jövő évit, hozzátéve: annak sem az inflációra, sem az árfolyamra vonatkozó sarokszámai nem stimmelnek.

– A magyar kis- és középvállalkozókat taccsra tette a kormányzat azzal, hogy megszüntette azt az adózási módot, amivel több százezer magyar vállalkozó tudott élni – állapította meg az Európai Parlament képviselője. Úgy véli, hogy mindezt bármiféle előkészület nélkül törvénybe lehetett iktatni, az szégyen és gyalázat.

A vállalkozókkal, a gazdasági szereplőkkel és a parlamenti frakciókkal való konzultációt hiányolta az ellenzéki párt leginkább, így hát – miként azt a felszólaló politikusok megfogalmazták a helyszínen – a kormányzat helyett is elvégzik a munkát.

Ennek mentén augusztus első tíz napjában valamennyi megyeszékhelyen megfordulnak majd utcafórumaikkal. A KATÁ-val kapcsolatos ingyenes tanácsadást és konzultációt Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő tartja majd. A Jobbik standjával Miskolcon augusztus 9-én, kedden 17-19 órától a Centrum Áruház előtt találkozhatnak az érdeklődők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!