Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.05.23.) – Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 23. kedd 07:43
Szinte már kánikulai meleg várható napközben, akár 30 fokkal, délutántól azonban egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar is.
minap indito városháza
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként, késő délutántól már több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 17, 23 fok között valószínű.

Levegőminőség

A levegő minősége továbbra is kiváló egész Miskolcon – írja a pmmonitoring.hu,

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi következnek:

Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Április 25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Árok u. 3
Árpád u. 64
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Benedekalja u. 1-3 
Bencések útja 45
Bertalan u. 11
Budai N. A. u. 1
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Fövényszer u. 15
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Latorca 10
Lányi E. u 6
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3 
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Szeretnéd, ha valaki jobban elismerné azt, amit teszel érte, de úgy tűnik, nem azt kapod, amit várnál. Pedig az illető nagyon is hálás lehet, talán csak nem úgy mutatja ki, mint ahogyan azt te szeretnéd.

Bika

Egyre több feszültséget okoz valaki a környezetedben, és ha mindig rossz kedved lesz, amikor találkoztok, akkor talán itt az ideje, hogy átértékeld a kapcsolatotokat. Nem biztos, hogy minden köteléket minden áron fent kell tartanod.

Ikrek

Csalódottá tehet egy beszélgetés valakivel, támogatást vártál volna, de végül nem sok jó származik számodra abból, amit hallasz. Ne másokra alapozd az önbizalmadat, meríts erőt azokból a sikereidből, amiket te magad is elismersz.

Rák

Kicsit sötéten látod most a helyzetet, de ez még nem jelenti azt, hogy a helyzet valóban olyan rossz lenne. Egy kis lelkesedésre van szükséged, és arra, hogy észrevedd a fényt az alagút végén, akkor gyorsan találsz erőt is a folytatáshoz.

Oroszlán

Senkit nem akarsz megbántani, de úgy érzed, itt az ideje, hogy beszéljetek azokról a dolgokról, amiket a szőnyeg alá söpörtetek. Készülj fel, hogy lesz olyan, aki ezt támadásnak veszi majd - őt meg kell nyugtatnod, hogy higgadtan tudjatok beszélni.

Szűz

Egy bevált módszered hirtelen akadályokba ütközik, és ez talán azt jelentheti, hogy nem járhatod tovább azt az utat, amit eddig jártál. Lehet, hogy szükséged is volt már erre a változásra.

Mérleg

Jót akarsz tenni valakivel, de nem vagy biztos abban, hogy a megfelelő eszközöket választottad. Ha valamiben nem vagy biztos, inkább kérdezz, így biztos, hogy mindenkinek jó, és valóban hasznos megoldás születik.

Skorpió

Szeretnél pihenni egy kicsit, de újabb és újabb feladatok találnak rád, és mindegyiknek eleget kell tenned. A mai nap végére azonban a várva várt siker is megérkezik, így könnyebb lesz folytatni az utadat.

Nyilas

Ne legyél túl szigorú önmagaddal, és ne várj ugyanolyan eredményeket, mint amilyeneket azok produkálnak, akik eleve előnnyel indultak veled szemben. Emlékezz rá, hogy a te sikered csakis a tiéd.

Bak

Váratlanul találkozhatsz egy régi ismerőssel, és a közös emlékeitek mosolyt csalnak az arcodra. Sok energiát meríthetsz ebből, és még az is lehet, hogy a jövőben felmelegítitek a kapcsolatotokat, és több időt töltötök együtt.

Vízöntő

Nem tudod, mivel haragítottál magadra valakit, és mit kellene tenned a békéért. Ezt különösen azért találod bosszantónak, mert most egyébként is sok a dolgod, és nem örülsz, hogy valaki más miatt is aggódnod kell.

Halak

Amit egyszer kimondtál, azt már nem lehet visszavonni, ezért alaposan gondold meg, hogy mit mondasz, és főleg, hogy kinek mondod. Egy meggondolatlan szavadat is veszélyes fegyverré fordíthatja most egy rosszakaród.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!