Ugrás a tartalomra

Minden versenysorozatát törölte a Magyar Vízilabda Szövetség

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 11. hétfő 17:26
Minden versenysorozatát befejezettnek nyilvánította hétfőn és nem hirdetett bajnokokat a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ).

"A mai napon töröltük a 2019/20-as versenyévadot. Nagyon szerettük volna folytatni az utánpótlás és a felnőtt bajnokságokat is, de sajnos a kiírások és a sportév alapján annyira átnyúlnának a következő évadba, hogy ezt nem teszi lehetővé" - nyilatkozta Vári Attila, az MVLSZ elnöke az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, egyik sorozatban sem hirdettek bajnokot, mert szerették volna elkerülni a bonyodalmakat, hiszen a felnőtt csapatoknál a munkaszerződések a nyár közepén lejárnak, és az uszodák újranyitásának időpontja országszerte különböző. A nemzetközi kupaindulókról nem döntött hétfőn a szövetség elnöksége, mert még várja az európai és a nemzetközi szövetség határozatait.

"Ez a vízilabdacsalád döntése" - szögezte le Vári. Elárulta, hogy a ligával, a klubokkal, illetve a válogatottak és a klubcsapatok edzőivel, továbbá a támogatókkal is egyeztettek a döntést megelőzően. Az elnök úgy vélekedett, akkor tudták volna befejezni a bajnokságokat, ha a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések enyhítésének kihirdetésekor szinte azonnal el tudtak volna kezdeni mérkőzéseket játszani a csapatok.

Amikor mindenki megfelelő körülmények között tud majd készülni, onnan számítva körülbelül egy hónapot kell vízben tölteniük a csapatoknak ahhoz, hogy a hosszú kihagyás után sérülésmentesen tudjanak vízilabdázni. Éppen ezért a nyarat játékkal szeretnék tölteni.

"A Magyar Kupával kezdenénk, amelynek látványos mérkőzéseit az MTVA közvetíti. A férfiaknál augusztus végén, a nőknél szeptember közepén kell befejeződnie a sorozatnak" - magyarázta Vári.
 
Az MVLSZ március 14-én jelentette be, hogy felfüggeszt minden sorozatot, ez összesen 42 bajnokságot érintett. A férfi ob I a középszakasz elején ért véget, ebben a szakaszban az egyik csoportot a címvédő FTC-Telekom Waterpolo, a másikat pedig az OSC vezette veretlenül. Az európai szövetség a múlt héten jelentette be, hogy egyik nemzetközi kupát sem fejezik be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!