Ugrás a tartalomra

Piknikkel hangolódtak a bányásznapra

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. augusztus 26. péntek 10:48
A városrész bányászhagyományai előtt tisztelegve idén hetvenkettedik alkalommal rendeznek megemlékezést jövő hét szombaton Perecesen.
Fotók: Juhász Ákos

Pikniket szervezett csütörtökön a Bányász Kulturális Egyesület és a Perecesi Bányász Nyugdíjas Alapszervezet a perecesi közösségi ház udvarán. A rendezvényen régi bányásztársak jöttek újra össze, hogy felidézzék a bányász élet emlékeit, és közösen emlékezzenek a bányabeli történetekre. 

- Ez a piknik egy kis hangolódás a jövő heti bányásznapra, amelyet szeptember 3-án, szombaton rendezünk meg Perecesen – mondta el érdeklődésünkre Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője. – Úgy gondolom, hogy fontos a hagyományainkat ápolni. Annak ellenére, hogy a bánya már régen bezárt, Perecesen továbbra is erősen élnek a bányászhagyományok, és összetartó a bányászközösség. Fontosnak tartom a hagyományőrző rendezvényeket támogatni – hangsúlyozta Bazin Levente. 

A bányásznapi megemlékezés szeptember 3-án, szombaton 14:00 órakor kezdődik a perecesi temetőben található kopjafánál, ahol dr. Gyöngyi Istvánné lelkipásztor mond igei köszöntőt. Fél háromkor a Kis Bányász szobornál Berencsi Miklós, a Perecesi Bányász Nyugdíjas Alapszervezet elnöke mond beszédet, közreműködik a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar.

A bányásznapot 15:00 órakor Varga Andrea alpolgármester és Bazin Levente, önkormányzati képviselő nyitja meg a Perecesi szabadtéri színpadnál, majd átadják a jubileumi bányászkorsókat is. Negyed négytől a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar és a Miskolci Mazsorett Együttes lép fel, négy órától pedig a Bíborszél zenekar ad koncertet. Öt órától Lehoczki László tart bemutatót a Spider Mentőcsoport kutyás tanítványaival. Fél hattól a Miskolci Nemzeti Színház művészei lépnek a szabadtéri színpadra: Varga Andrea és Kriston Milán musical slágerekkel készül a rendezvényre. A nap zárásaként negyed héttől a Diósgyőri Jazz Táncklub Műsorát láthatják az érdeklődők. Kiegészítő programként lesz veterán autóbusz, mentőautó, rendőrautó- és motor, valamint Miskolci Önkormányzati Rendészeti járőrautó bemutató is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!