Ugrás a tartalomra

Garantált városnézés - az egykori Urak utcája és az Avasalja titkait ismerhették meg

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. október 14. szombat 15:41
A garantált városnézés legújabb állomásán, szombaton szó esett egyebek mellett a Jézus kútja legendájáról, a Malomszög és Vargaszög elnevezésekről, de más helyi érdekességekről is.
Fotók: Varga Tamás

A vezetett séta ezúttal is a Tourinform Miskolc Irodától indult el szombaton délelőtt 10 órakor.

Az iroda által rendszeresen meghirdetett tematikus városnézések sorában most egy kevésbé látogatott, ám annál érdekesebb helyre invitálták az érdeklődőket: a Petőfi és a Toronyalja utca környékének érdekességeivel ismerkedhettek meg a szombati vezetett séta résztvevői.

A program során felkeresték az avasi református temetőt, majd a résztvevők megnézhették, hol működött például a Magyar Királyi Állami Gyermekmenhely vagy a serház, és milyen építészeti stílusok jelennek meg az Avasalja régi épületein.

A sétát vezető Kupcsik Sarolta, a Tourinform Miskolc Iroda vezetője korábban elmondta lapunknak, hogy a program sikere mutatja: nem csak az idelátogató turisták szeretik felfedezni Miskolc értékeit. A séták rendkívül népszerűek, ezres nagyságrendű a vendégek száma ebben az évben.

Ha a turistacsoportok összetételét nézzük, a legjellemzőbbek az iskolai és nyugdíjas csoportok, valamint a céges kirándulások. Sokan érkeznek az ország más részeiből és külföldről is.

A további program:

November 11.: Pick, Hercz és Ferenczi – Belvárosi zsidó emlékek

További hírek

Olvasnivaló