Ugrás a tartalomra

LMP: valódi és fenntartható válságkezelést!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 22. szombat 13:21
A kormány továbbra sem ért semmit a fenntartható válságkezelésből az LMP szerint. A zöldpárt szerint a miniszterek szombati gazdaságpolitikai bejelentései tüneti kezelések kizárólag, nem járulnak hozzá az energiafüggetlenségünk megteremtéséhez.

- Orbán Viktor és kormánya 12 éve folyamatos energiafüggésbe taszította országunkat, és miután beütött a krach, az Európai Unióra mutogat - írták szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményükben. - Nem vonjuk kétségbe, hogy az uniós szankcióknak is hatásuk van az energiaárak felverésére, azonban azt biztosan tudjuk, hogy ha az elmúlt 12 évben a kormány az LMP javaslatainak megfelelően a megújuló energiákba fektetett volna, és nem az oroszokra hagyatkozik folyamatosan, akkor jelenleg nem kellene a kkv-knak a csődközeli állapotukban mentőövet dobniuk.

Azt is írták, hogy "egy szót sem hallottunk a szombati kormányinfón a szélenergia engedélyezéséről, a napelemek termékdíjának eltörléséről, a soha meg nem térülő és el nem készülő Paks 2-es szerződés felbontásáról, az épületek energetikai korszerűsítésére vonatkozó pályázat kiírásáról, vagy a klímabérlet bevezetéséről".

Az LMP ezért aztán követeli a valódi és fenntartható válságkezelést, melynek érdekében a párt Zöld konzultációt indított.

További hírek

Olvasnivaló